Avui parlarem de Google calendar.

Aquesta és una aplicació que se sembla molt a la típica agenda personal, convertint una mecànica similar quan a la introducció d'esdeveniments, en una eina col·laborativa que permet organitzar-se com a col·lectiu. A més, la facilitat per a la publicació web permet que tothom vegi en temps real qualsevol modificació o canvi.

PER CONÈIXER
A- Un vídeo de presentació de l'aplicació: tutorial herramientas TIC - Google Calendar

B- Una esquematització de l'aplicació en 5 fulls que descriu les captures de pantalla bàsiques. Molt apropiada per conèixer la interfície.

PER APRENDRE
A- El millor ajut és l'Ajuda de Google Calendar que teniu "a dalt a la dreta" de totes les pàgines de l'aplicació; quan és té un problema sobre la marxa i no es vol perdre temps, aquesta és la forma més ràpida de sortir del bloqueig. Sovint funciona millor consultar-la en castellà o en anglès. Es disposa del botó "Canvia idioma" a la part inferior de l'ajuda.També podeu trobar articles interessants sobre Calendar al bloc oficial de Google.


B- Tutorial en línia de 10 pàgines creat per Manuel Robles (professor de secundària) i que ell ha anomenat "Sistema de alertas y comunicaciones".


C- Un curs telemàtic a XTEC (d'en Josep Ferràndiz i en Vicenç Gil) sobre aquesta, i altres aplicacions Google, on es disposa de diferents pràctiques sobre el tema.

PER APLICAR EN EDUCACIÓ
De fet, qualsevol pot veure l'abast que una eina com aquesta pot suposar per a un grup de persones que vulgui organitzar-se i coordinar les seves actuacions. Als centres educatius s'han utilitzat tradicionament eines similars (calendaris d'escola, agenda de classe, etc.) que ara amb Calendar poden ser més eficaces i consultables a tot lloc i en tot moment.

Exemple: el dietari que surt a la nostra pàgina web i que empra la nostra coordinadora d'activitats extraescolars enllaç

ACTIVITATS QUE HAUREU DE FER PER CERTIFICAR QUE APLICAU EL GOOGLE CALENDAR

-Tenir compte gmail personal
-Crear un calendari personal
-Crear un calendari d'aula
-Afegir el calendari de l'escola al vostre calendari
-Incrustar el vostre calendari al vostre bloc - com fer-ho?

EXEMPLE